A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA 2022. május 10.

„Két keréken a biztonság”
Az idei évben is megrendezésre kerülő Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat kiváló figyelemfelhívó alkalom arra, hogy rávilágítson a motorkerékpárok közlekedési, üzemeltetési sajátosságaira.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az aktivitáshoz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal is csatlakozott.

Hivatalunk munkatársai 2022. május 10-én „Két keréken a biztonság” címen közlekedésbiztonsági „Nyílt Nap” és műszaki vizsganap megszervezésével várták a motorkerékpár-tulajdonosokat, hogy átvizsgált, megfelelő műszaki állapotú és érvényes okmányokkal rendelkező járművekkel vehessenek részt a forgalomban. A Hatóság műszaki vizsgabiztosai tanácsokat adtak a motorkerékpárok szakszerű üzemeltetéséhez, a jelenkor igényeinek megfelelően felhívták a figyelmet a motorkerékpárok szakszerű átalakításának, „tuningjának” a lehetőségére.

A rendezvény ismételten hozzájárult a közlekedésbiztonság javításához, eszmeiségében támogatta a Közlekedési Kultúra Napját, a kulturált közlekedés népszerűsítését.