A Közlekedési Kultúra Napja – kisiskolás csoportokat fogadott a GYSEV

FLIRT motorvonat, Vectron mozdony, rendőrségi Audi TT és mini-KRESZ pálya – kisiskolás csoportok látogattak a GYSEV Zrt.-hez „A Közlekedési kultúra Napja” alkalmából. A gyerekeket vasúti szakemberek és a rendőrség munkatársai fogadták a soproni vasútállomáson.

Az alsó tagozatos diákok megismerkedhettek a mozdonyok, motorvonatok működésével, a biztonságos vasúti közlekedés szabályaival, de azt is megtudhatták, hogyan működik egy olyan, nagyforgalmú vasútállomás, mint a soproni.

A vasúttársaság által szervezett programokon a rendőrség is részt vett: mini-KRESZ pályán ismertették a gyerekekkel a legfontosabb közúti szabályokat, elmondták nekik, miért fontos a biztonságos közlekedés. Emellett játékos feladatokkal várták a kicsiket és hoztak egy Audi TT coupé rendőrautót is.

„A Közlekedési Kultúra Napja” hagyományosan május 11-én van Magyarországon. Ebből az alkalomból az egész országban különböző programok keretében hívják fel az utazók figyelmét a kulturált, szabályokat betartó és biztonságos közlekedés fontosságára.