A Közlekedési Kultúra Napja Nógrád megyében

Salgótarjánban és Balassagyarmaton is figyelemfelhívó futással és több száz gyermek részvételével népszerűsítették a kulturált közlekedést a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából 2022. május 11-én 10 óra és 15 óra között Salgótarjánban, a Fő téren és a balassagyarmati TESCO Áruház parkolójában színes programokkal várta az érdeklődőket.

A rendezvényt a megyeszékhelyen Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes és Palkovics Viktor rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője nyitotta meg, majd a rendőr-főkapitányság munkatársai, és a középiskolás tanulók a kijelölt útvonalakon futással hívták fel a figyelmet a biztonság- és környezettudatos, udvarias közlekedés fontosságára.

A szervezők a helyszíneken a közlekedéshez kapcsolódó színes programokkal várták az óvodásokat, az általános és középiskolásokat is. A gyermekek játékos közlekedésbiztonsági feladatokat oldhattak meg és a kerékpáros ügyességi pályán a biztonságos biciklizés alapjait is elsajátíthatták. A rendezvényhez a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület is csatlakozott.

A program ideje alatt a Fő téren található LED kivetítőn balesetmegelőzési támájú kisfilmeket láthattak a programra látogatók, továbbá ezen a napon Salgótarjánban és Balassagyarmaton az autóbusz állomáson a kulturált közlekedésre hívták fel a figyelmet a rendőrök.

Képgaléria