Április 30-ig lehet szavazni az Év Körforgalma jelöltjeire, köztük a debrecenire is

A Magyar Közút ismét meghirdette az Év Körforgalma pályázatot a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozatával közösen. A felhívásra beérkezett jelölésekből ezúttal is 10 körforgalmat választottak ki a szakemberek, melyekre A Közlekedési Kultúra Napja Facebook oldalán lehet szavazni 2024. április 30-ig.

A rangos díjat 2024. május 10-én, A Közlekedési Kultúra Napjának országos nyitórendezvényén, a Művészetek Palotájában adják át a szervezők. Ezt követően a győztes körforgalomba emléktáblát is elhelyeznek majd.

Ehhez csak 1 lájkot kell dobnod a neked tetsző körforgalomra. Amelyik a legtöbb szavazatot kapja, az lesz a 2024-es év körforgalma.

A jelöltek között van egy debreceni körforgalom is, amiről azt írják, hogy az eredetileg háromágú csomópont ötágú körforgalommá épült át. A meglévő csomópontba bekötötték a Déli Ipari Park megközelítését szolgáló nyugati ágat, valamint a GSV Ipari Park megközelítését szolgáló észak-keleti ágat.

A tervezett körpálya geometriáját lekövetve a 47. számú főút keleti oldalában párhuzamosan haladó kerékpárút átépült, valamint a csomópontban átvezetésre került.

A fő- és mellékágakon a forgalmi irányok elválasztására holland típusú középszigetet, a haladósávok fizikai elválasztására gömbsüveg-sort építettek be.