Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

Miniatűr vonatok, repülők, helikopter és egy irányítótorony is várja a gyerekeket, de felépült egy mini városrész is, ahol interaktív környezetben gyakorolhatják a biztonságos közlekedés alapjait.

A megújított KRESZ park lett az ország legnagyobb, és legkomplexebb, a különböző korosztályú gyerekeket játékosan a közlekedési szabályokra tanító, és közben kikapcsolódásra, sportolásra is alkalmas, zöld parkja.

A felújítás eredményeként a KRESZ park és környezete alapjaiban született újjá: korszerű játékelemeket telepítettek, a közlekedési infrastruktúrát modernizálták, valamint a bővítették a zöldfelületeket és pihenőhelyeket.

A mindennapi közlekedési helyzeteket játékosan bemutató újonnan nyílt KRESZ park szuper helyet biztosít arra, hogy a gyerekek megtanulják a KRESZ alapvető szabályait és gyakorolják a biztonságos közlekedés alapjait. A KRESZ parkba telepített forgalomtechnikai eszközök 1:2 -es arányú kicsinyítéssel valósultak meg.

Fő attrakciója egy miniatűr városrész, melyben egy teljes utcakép is megelevenedik közlekedési táblákkal, jelzőlámpákkal, vasúti sorompóval, benzinkúttal, szerelőponttal de még az elektromos autók töltőjével is megismerkedhetnek. A városrész két oldalán házacska sor kapott helyet, melyek fedett egységeiben berendezett vasútállomás, repülőtér és utasváró található.

Miniatűr vonatok, repülők, helikopter is várja a kicsiket és nagyokat a közlekedési szabályokra tanító, és közben kikapcsolódásra, sportolásra is alkalmas zöld parkban. A kerékpárral, kisautóval, rollerrel történő közlekedő felületek kiegészültek a gyalogos közlekedést egyértelműen kijelölő járdákkal.

A látogatók 2024. május 11-én, szombaton, a Közlekedési Kultúra Napján vehetik birtokba a közlekedési tematikájú családi játszóparkot.

Forrás: ligetbudapest.hu

– Budapestimami –