Az Év Kerékpárútja döntőjében a Székesfehérvár-Kisfalud szakasz – május 4-ig szavazhatunk!

 A döntőbe jutott 11 útszakasz között van a Székesfehérvár – Kisfalud közötti kerékpárút, amelyre ezen a linken adhatják le szavazataikat.

„A királyok városa új kerékpárutat kapott: a központból keleti irányba indulhatunk két keréken felfedezni a környéket. Mi tagadás, ez a szakasz hiánypótló, hiszen az EuroVelo 14 vonalát követve ezen a remek bringaúton juthatunk el a Velencei-tóhoz. A 7-es főút alatt alagúton átfúrja magát az új szakasz, amin a régivel ellentétben a forgalomtól zavartalanul gurulhatunk. Az sem mellékes, hogy a Kisfaludról munkába járók mellett a Budapest-Balaton kerékpárút részeként nagy népszerűségnek örvend a kerékpárút.” – így szól a szavazásra buzdító ajánló a Székesfehérvár – Kisfalud között futó kerékpárútról az Aktív Magyarország közösségi oldalán.

A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat alkalmából a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK), a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) és a Magyar Kerékpárosklub (MKK) pályázatot hirdetett, amelyben hazánk legkedveltebb kerékpárútját keresik. A harmadik alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy minél többen ismerjék meg az ország legszebb, legjobban kialakított, illetve karbantartott kerékpárútjait.

A márciusi jelölési szakaszban 59 ajánlás érkezett, amelyek közül a szakmai zsűri 11 utat választott ki. Ezekre most a nagyközönség szavazhat május 4-ig az erre kialakított felületen.

Olyan útvonal kaphatja meg az Év Kerékpárútja címet, amely izgalmas turisztikai célpont a bringásoknak, illetve minőségében és biztonsági szempontból is kiváló.

A pályázat célja, hogy a kerékpárral közlekedők és túrázók megismerjék az ország legjobb desztinációit, emellett pedig a kampány felhívja a nagyközönség figyelmét arra is, hogy az utak építése, fejlesztése és fenntartása is folyamatos munkát igényel.

A Közlekedési Kultúra Napja és a kampány legfontosabb üzenete, hogy a kerékpárutak akkor nyújtanak felejthetetlen élményeket, ha azokon biztonságosan közlekedünk, betartjuk a KRESZ szabályait és figyelünk a közlekedés minden más résztvevőjére is.