Bakos Bernadett: A közlekedési kultúra alapja a biztonságos környezet

2015 óta május 11-e a közlekedési kultúra napja. Nem autósok, biciklisek, buszosok, vonatosok, gyalogosok vagy éppen rolleresek, egyszerűen csak közlekedő emberek vannak, akik szeretnének biztonságban és komfortosan eljutni egyik pontból a másikba.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja ezért is támogatja Budapesten a BKK-rendészet bevezetését, amely szavatolná, hogy a tömegközlekedést használók ne fenntartásokkal szálljanak fel egy villamosra, buszra vagy metróra, hanem elsődleges opcióként válasszák azt, amikor utaznak.

A kulturált közlekedés megteremtéséhez elengedhetetlen az előzékenység is, hiszen számos közlekedési baleset elkerülhető lenne, ha javulna a közlekedési morál, jobban odafigyelnénk egymásra és mindenki betartaná a szabályokat.

Évente több, mint félezer ember hal meg a magyar utakon balesetek következményében, és bár a rendszerváltás óta csökkent a halálos balesetek száma, az elmúlt években a trend megtorpanni látszik. Emiatt is fontos, hogy az utakon figyelemmel és türelemmel viseltessünk egymás iránt, a közösen használt közlekedési eszközökön pedig ne kelljen kellemetlenségeket elszenvednünk.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője sajtóközleménye

bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss közéleti híreket Baranyán túlról is.