Deseda partján hívják fel a figyelmünket, hogy kulturáltan közlekedjünk, hiszen sosem lehetünk elég körültekintőek

Kerékpáros regisztráció, kresz teszt és szerencsekerék is várta a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából tartott toponári eseményen.

Sorra álltak meg a kerékpárosok, hogy teszteljék tudásukat. -Nem vették el a jogosítványom, úgyhogy még mindig ismerem a KRESZ-t, mondta kérdésünkre Gálosi Ferenc, aki feleségével kerékpározott a Desedánál. 

– Sokat szoktunk kerékpározni, én munkába is azzal járok. Sajnos sokan nem tartják be a szabályokat, mondta Gálosi Ildikó. – Én autózom is, de ha autóban ülök a kerékpárostól félek, ha pedig biciklizem az autósoktól. Sajnos sokan nem törődnek mások testi épségével, tette hozzá Gálosi Ferenc

Nekünk az az álláspontunk, hogy ezt minél előbb, már fiatal korban el kellene kezdeni. Hiszen ma már annyi féle közlekedési eszköz van, amivel össze-vissza mennek gyerekek és felnőttek egyaránt.

– mondta Tóth István, a Somogy Megyei Közlekedéstudományi Egyesület elnöke, amely a rendőrséggel, a Magyar Közúttal és a Somogy Vármegyei Kormányhivatallal közösen szervezte meg a figyelemfelhívó programot a Desedánál.