Így készül Pécs a közlekedési kultúra napjára

A biztonságos és környezettudatos közlekedésre hívja fel a figyelmet a közlekedési kultúra napja, amelyet a 2015 óta izgalmas rendezvényekkel ünnepelnek országszerte. Az idei pécsi városi eseményt május 11-én tartják, ezúttal a vasútállomáson.

A szervezők – a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezete, a Tüke Busz Zrt., a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága és a MÁV Zrt. – szerint a közlekedési kultúra napja remek alkalom arra, hogy a közlekedők figyelmét ráirányítsák a biztonságos és környezettudatos közlekedés fontosságára – de persze nem csak erre a napra!

A program „küldetése” a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, valamint a toleráns, együttműködő közlekedési kultúra bemutatása, színvonalának emelése – írja közleményében a Tüke Busz.

Pécsen is sok jó programmal készülnek a szervezők

Lesz KRESZ-horgászat és -teszt, „részeg-szemüveg” verseny, sőt, speciális mentési csoportok bemutatóját is megnézhetjük, de több érdekes, játékos foglalkozás is színesíti a rendezvényt. A vasúti közlekedés iránt érdeklődőket is várják, akik többek között megismerhetik a Pécs–Dombóvár vasútvonal központi forgalomirányító rendszerét, bemutatkozik az IC és az IC+, valamint az AB 156 motorkocsi.

A Tüke Busz „Keressük Krisztiánt és Alexandrát” című vaktérképes játéka különleges és érdekes elnevezésű pécsi megállóhelyekre kalauzol. Mindezek mellett szerencsekerékkel, óriáskocka-kirakóval, közlekedéstörténeti bemutatóval és vasúti terepasztallal is készülnek a szervezők.

Íme a részletes program:

Május 11-én 10.00–17.00 között várnak minden érdeklődőt a pécsi vasútállomásra!