Keresik az „Év kerékpárútját” – melyik somogyi utat jelölnétek?

Megyénkben, sőt Kaposváron és környékén is több kerékpárút található, tudnánk mit nevezni a versenyre!

A pályázatra március 11-25. között lehet beküldeni a kedvenc kerékpárút-szakaszainkat erre a linkre kattintva. Fontos kitétel, hogy olyan út legyen, amin megszakítás nélkül végig lehet tekerni. Sőt, az is sokat számít, ha az útvonal mentén izgalmas látnivalók vannak vagy, ha szép tájon fut keresztül.

Tavaly a Deseda-tó kerékpáros kör is a jelöltek között volt.

A pályázatot a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub hirdeti meg.

A pályázat célja, hogy minél többen válasszák a kerékpározást, mint mozgásformát. A bringás turizmis egyre népszerűbb, hazánk egyre több csodás pontját lehet két keréken bejárni. Csak tavaly 250 km új kerékpárút épült Magyarországon, ami rekordnak számít.

A beküldött pályázatokat szakmai zsűri  fogja értékelni, ezután pedig kiválasztják a 11 legjobb útvonalat. Az, hogy melyik kerékpárút kapja az „Év kerékpárútja” címet, azt a nagyközönség döntheti el az Aktív Magyarország Facebook-oldalán egy szavazás keretében április 22. és május 4. között.