KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI FOTÓPÁLYÁZAT A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJÁRA

A 2024. évi Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a kiírók – ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata és a Magyar Plastiroute Kft. – közlekedésbiztonsági fotópályázatot hirdetnek.

A pályázat célja fényképen vagy szerkesztett képen megjeleníteni a kulturált és biztonságos közlekedést a mindennapi életben.

A kiírók olyan alkotásokat, üzeneteket várnak a pályázatra, amelyek ráirányítják figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára, mozzanataira, a közlekedési élethelyzeteket, tevékenységet, szituációkat, a közlekedésbiztonság fontosságát hitelesen ábrázolják a mindennapokban.

2024-ban két kategóriában lehet pályázni, melyekre digitális fényképezőgéppel készített felvételek vagy digitális technikával készített szerkesztett képek küldhetők be. Az elbírálás során a kategóriák külön-külön értékelésen vesznek részt, így ezt a beadandó képek elnevezésénél is meg kell különböztetni.

Pályázati kategóriák

A) Az aktív és a passzív biztonsági eszközök használata
Az aktív és a passzív biztonsági eszközök használata a hétköznapokban, a biztonsági öv fontossága, szerepe a halálos kimenetelű balesetek megelőzésében, a közlekedési balesetek súlyosságának csökkentésében. Egy pályázó legfeljebb 3 képpel pályázhat ebben a kategóriában.

B) Közlekedésbiztonság
A kulturált közlekedés fontossága, mozzanatai, a közlekedési élethelyzetek, szituációk a mindennapi közlekedés során, a látás és a láthatóság hangsúlyozása. Egy pályázó legfeljebb 3 képpel pályázhat ebben a kategóriában.

A pályázat beérkezésének határideje: 2024. április 22.

További információk, pályázati feltételek ide kattintva érhetőek el.