Közlekedési Kultúra Napja 10. – kvíz

/7

A Közlekedési Kultúra Napjának 10 éves története

A 10. Közlekedési Kultúra Napja kiváló apropója annak, hogy egy kis történeti kvízzel visszatekintsünk az elmúlt évekre. A kezdetekre és a sikerekre. Jó szórakozást kívánunk ehhez a kvízhez.

1 / 7

1. Mikor került először megrendezésre a Közlekedési Kultúra Napja?

2 / 7

2. A Közlekedési Kultúra Napját a Magyar Mérnöki Kamara által, 2013-ban kiírt közlekedésbiztonsági ötletpályázat I. díjat nyert pályaműve indítványozta. Milyen címmel jelent meg a pályázat?

3 / 7

3. A közlekedés mely területei szerepelnek konkrétan kimondva a Közlekedési Kultúra Napja küldetésében? (az alábbi szövegben a pontozott rész helyén)

"Az évnek ezen a napján a közlekedő társadalom és a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett gazdasági és civil szervezetek különböző rendezvényekkel, aktivitásokkal – előadásokkal, közösségi közlekedési hangos bemondásokkal, vizuális feliratokkal, sajtómegjelenésekkel, helyszíni bemutatókkal, akciókkal stb. – ráirányítják a közfigyelmet a közlekedés sokszínűségére, szépségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára a ................................................................... területén egyaránt."

4 / 7

4. Ki az ötletgazdája a Közlekedési Kultúra Napjának?

5 / 7

5. Melyik évben hirdettük meg először a Közlekedési Kultúránk értékei pályázatokat?

6 / 7

6. Összesen az elmúlt 10 évben hány partnerszervezet vett részt a Közlekedési Kultúra Napja aktivitásaiban, pályázataiban?

7 / 7

7. Mikor van A Közlekedési Kultúra Napja?

Your score is

Oszd meg az eredményt az ismerőseiddel!

LinkedIn Facebook Twitter
0%