KÖZLEKEDJÜNK EGYÜTT, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

A Komlói Rendőrkapitányság munkatársai május hónap közepéig összesen 23 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnél intézkedtek. A tavalyi év hasonló időszakához képest néggyel kevesebb baleset történt a rendőrkapitányság illetékességi területén.

A nyári időjárásnak köszönhetően megjelentek az utakon a motorosok, kerékpárosok, valamint az elektromos rollerrel közlekedők is.

Sajnos a kétkerekű járművek megjelenését a baleseti statisztikai adatok is erőteljesen tükrözik. A sérüléses balesetek a sebesség helytelen megválasztása és az elsőbbségi, kanyarodási szabályok be nem tartása miatt következtek be.

A balesetek megelőzése érdekében a 6-os és a 66-os főutak a motorosok által kedvelt szakaszait továbbra is fokozottan ellenőrzi a rendőrség.

A Közlekedési Kultúra Napján, 2022. május 11-én indult útjára a főkapitányság legújabb kampánya, a „KÖzlekedj SZabályosan, Illedelmesen!”, röviden a KÖSZI. A kampány során a szabályosan közlekedők KÖSZI pontot kapnak, valamint a megelőzési rendezvényeken történő aktivitással is lehet pontot szerezni. Minden összegyűjtött 10 pont után ajándékcsomagot ad át a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A leadott pontgyűjtő füzetek tulajdonosai között a főkapitányság karácsonyra kisorsol egy 100.000 Ft értékű tabletet és két fedélzeti kamerát. Kérjük, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez, ezzel is kifejezve a szabályos közlekedés iránti elkötelezettséget.

Kérjük a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat, közlekedjenek körültekintőbben, türelmesebben, hiszen a saját és mások testi épségének megőrzése érdekében mi magunk tehetünk a legtöbbet!

Számítunk a segítségükre, számítunk Önökre!

„… hogy mindenki hazaérjen!”