Kulturált, biztonságos közlekedést mindennapra!

Idén is megrendezték a Közlekedési Kultúra Napját május 11-én. Fónagy János, a rendezvényt koordináló Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) elnöke, miniszterhelyettes a megnyitón a közlekedési kultúra fejlesztésének fontosságát, az ehhez szükséges szemléletváltás jelentőségét emelte ki.

A hagyománnyá vált eseménysorozat keretében ezen a napon az ország számos pontján az esemény hivatalos részét képező, a biztonságos és kulturált közlekedést hirdető önálló programok várják az érdeklődőket, ahol szerepet kap a vasúti, vízi, légi és közúti közlekedési téma egyaránt.

„Büszkeségre ad okot, hogy idén immáron nyolcadik éve rendezzük meg május 11-én az országos eseményt a közlekedő társadalom és a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett gazdasági és civil szervezetek összefogásával. A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozathoz egyre többen csatlakoznak, az idén már 85 szervezet több mint 160 programot hirdetett meg, a célzott programokkal valamennyi korosztályt el kívánják érni” – mondta Fónagy János.

A KTE elnöke szerint az elmúlt időszakban egyértelmű igazolást kapott, hogy sokan tartják hasznosnak a kezdeményezést, hiszen a csatlakozó partnerek száma folyamatosan gyarapszik, miközben az esemény kormányzati szintű elismertsége és médiavisszhangja is évről évre nő.