Legyen ismét a pápai az Év körforgalma

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozat a közlekedési kultúra napja rendezvénysorozat keretében pályázatot hirdet az Év körforgalma címmel. A szakemberek április 15-ig várják az ajánlásokat.

Pápán az ország egyik legkülönlegesebb közúti csomópontja lett a 83-as számú főút és a Celli út találkozásánál lévő körforgalom, melyet egy MiG–21-es repülőgép díszít. Az emlékmű 2021-ben már szerepelt ebben a versenyben, akkor a rangsor élén végzett, idén pedig, ha a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület képviselőiből álló munkacsoport úgy dönt, bekerülhet a legjobb tízbe, és ismét elnyerheti a címet. Javaslatot tenni azevkorforgalma@kozut.hu e-mail-címen lehet április 15-ig. A munkacsoport tíz körforgalmat választ ki, ezeket egy szemléletes fényképpel és rövid ismertetéssel szavazásra bocsátja.

Az Év körforgalma címet május 10-én, a közlekedési kultúra napjának országos nyitórendezvényén hirdetik ki Budapesten, a Művészetek Palotájában, valamint a nap hivatalos honlapján és Facebook-oldalán.