Megújult a Városliget KRESZ-tematikájú játszóparkja

A KRESZ park mellett további három hektár zöldfelület is megújult a Városligetben. Az ország legnagyobb és legkomplexebb közlekedési tematikájú családi játszóparkja jött így létre.

Városliget tájépítészeti megújításának részeként elkészült Budapest legnagyobb parkjának egyik legnépszerűbb családbarát célpontja, a KRESZ park. De nemcsak a park, hanem a környezete is megújult. Összesen több mint 30 000 m² parkfelület szépült meg, ültettek 39 db lombos fát, több mint 5600 cserjét és mintegy 22 000 évelőt.

A mindennapi közlekedési helyzeteket játékosan bemutató, 6000 m²-es játszórészen mostantól miniatűr vonatok, repülők, helikopter, benzinkút, elektromos töltőállomás, szerelőpont és egy irányítótorony is várja a gyerekeket és szüleiket, de felépült egy minivárosrész is, ahol a kicsik interaktív környezetben sajátíthatják el és gyakorolhatják a biztonságos közlekedés alapjait. Az ország legnagyobb és legkomplexebb közlekedési tematikájú családi játszóparkja jött így létre, amit május 11., vagyis a Közlekedési Kultúra Napja óta már használhatnak is.

háromhektáros terület teljesen megújult: új burkolatokat és közlekedési lámpákat kapott a KRESZ park, és a zöldfelületet is újjávarázsolták. A családok kényelmét ivókutak és utcabútorok szolgálják. A parkban kerékpárral, kisautóval és rollerrel is lehet közlekedni, a gyalogosközlekedést pedig járdák jelölik. A megújult KRESZ parkot sötétedés után is biztonságosan lehet majd használni, ugyanis a területen a közvilágítást is felújították.