Nem lehet elég korán kezdeni

Közel 100 óvodás „szedte szét” a település körzeti megbízottját. Az egyik leghálásabb feladatot széles mosollyal arcán abszolválta az egyenruhás.

Turnéra indult a tököli körzeti megbízott 2022. május 11-én. A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából két óvodát is meglátogatott a településen. A Napsugár, illetve a Horvát Óvoda apróságai aktívan kivették részüket a feladatokból, ha kellett figyeltek, vagy éppen a sziréna gombját nyomogatták, miközben a többiek az általuk megálmodott kompozícióba rendezgették a rendőri felszerelést.

A helyes és biztonságos közlekedésre nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, és a kicsikhez is meg lehet találni a módszert, hogy a téma érdeklődővé tegye őket. Aznap kíváncsiskodásban nem volt hiány, ahogy a kerékpáros ügyességi verseny, úgy a közlekedési jelzőtáblákkal való ismerkedés iránt sem apadt az érdeklődésük.

Persze, a szabályos közlekedésre tanítás után, a találkozások végére tartogatott „szabad foglalkozás” vitte el a pálmát, amikor birtokba vehették a rendőrautót és összefogdoshatták a teljes felszerelést.

Képgaléria