A közlekedési kultúra napja 2024. május 11.

Kisművész 2024 rajzpályázat

A pályázat célja

 A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében az Alapítvány a Mindennapi Tudatosságért és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata ötödik alkalommal hirdeti meg az ún. „Kisművész” pályázatot, amelyre idén rajz anyagokat várunk.

Rajzpályázat általános iskolások számára

A pályázat témája: Kedvenc közlekedési módom, eszközöm.

A pályázat célja alkotó, kreatív módon megjeleníteni a pályázó kedvenc közlekedési eszközét vagy módját a mindennapi életben.

A kiírók olyan rajzokat, festményeket, illetve azokhoz tartozó üzeneteket várnak a pályázatra, amelyek ráirányítják a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára, mozzanataira, a közlekedési élethelyzeteket, tevékenységeket, szituációkat hitelesen ábrázolják a mindennapos közlekedés során.

Ez a pályázat megfelelő lehetőséget nyújt számukra ahhoz, hogy otthoni vagy iskolai környezetben rajzok, festmények készítésével kreatívan és a közlekedésbiztonság javítása, mint társadalmi cél érdekében hasznosan töltsék idejüket.

 

A pályázók köre

Két korcsoportban várjuk a rajzokat és festményeket:

  1. korcsoport: alsós általános iskolás tanulók (1-4. osztály)
  2. korcsoport: felsős általános iskolás tanulók (5-8. osztály)

A pályázat és benyújtása

Egy pályaművel lehet pályázni, amely ábrázolhat közlekedési eszközt, helyzetet, pillanatot, szituációt, helyszínt vagy jelenetsort. A képnek egy címet vagy üzenetet is adni kell, amely összefüggésben van a képpel. A pályázaton csak olyan rajzokkal, festményekkel lehet indulni, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó.

A képeket lefényképezve vagy beszkennelve kérjük benyújtani e-mail formájában az info@mindennapitudatossag.hu címen. Tárgyként kérjük megjelölni: „Kisművész 2024 pályázat”. Az e-mailben feltüntetendő a szerző neve, hányadik osztályos tanuló, az alkotás címe, a beküldő szülő neve, valamint értesítési email-címe.

 

Beérkezési határidő: 2024. április 25. (csütörtök) 24:00 óra.

 

A pályázat benyújtásával és a nevezéssel a szülő hozzájárul a pályázat keretében átadott pályaműveknek és személyes adatoknak a jogszabályi keretek között az Alapítvány a Mindennapi Tudatosságért és a Közlekedéstudományi Egyesület által történő szabad felhasználáshoz és kezeléshez.

A pályázat értékelése és díjazása

Mindkét korosztályban díjazzuk az első három helyezettet, elsősorban a mondanivaló, az ötletesség, a kreativitás, a kivitelezés, az egyediség, illetve mindezek összhatása alapján.

A pályázatokat a kiírók – Alapítvány a Mindennapi Tudatosságért és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozat – képviselőiből alakult bírálóbizottság értékeli. A zsűri értékelése egyszeri, a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

Díjazás korcsoportonként:

 

  1. helyezett: 30 000 Ft értékű ajándékutalvány
    II. helyezett: 20 000 Ft értékű ajándékutalvány
    III. helyezett: 10 000 Ft értékű ajándékutalvány

A pályázat értékelése után a nyertesek a díjakat a bírálóbizottság képviselőitől egyénileg egyeztetett módon és időpontban kapják meg, illetve vehetik át. Az eredmények kihirdetésre kerülnek 2024. május 10-én A Közlekedési Kultúra Napja nyitórendezvényen, online pedig 2024. május 11-én a Nap honlapján és Facebook oldalán. A díjazottak a pályázat kiíróitól emailben is kapnak értesítést. Valamennyi pályázó megkapja A Közlekedési Kultúra Napja 2024 elektronikus emléklapját.

A pályázattal kapcsolatos bővebb információk az info@mindennapitudatossag.hu e-mail címen kérhetők.

Nyertes pályázat(ok)