Soproni kisiskolások játszva ismerkedtek a közlekedés eszközeivel

A GYSEV és a rendőrség közösen tartott programot a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a soproni állomáson.

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából kisiskolás csoportok látogattak a GYSEV Zrt.-hez a soproni vasútállomáson. FLIRT motorvonat, Vectron mozdony, rendőrségi Audi TT és mini-KRESZ pálya is várta őket, no és vasúti szakemberek, valamint a rendőrség munkatársai.

Az alsó tagozatos diákok megismerkedhettek a mozdonyok, motorvonatok működésével, a biztonságos vasúti közlekedés szabályaival, de azt is megtudhatták, hogyan működik egy olyan, nagyforgalmú vasútállomás, mint a soproni.

A vasúttársaság által szervezett programokon a rendőrség is részt vett: mini-KRESZ pályán ismertették a gyerekekkel a legfontosabb közúti szabályokat, elmondták nekik, miért fontos a biztonságos közlekedés. Emellett játékos feladatokkal várták a kicsiket és hoztak egy Audi TT coupé rendőrautót is.

A Közlekedési Kultúra Napja hagyományosan május 11-én van Magyarországon. Ebből az alkalomból az egész országban különböző programok keretében hívják fel az utazók figyelmét a kulturált, szabályokat betartó és biztonságos közlekedés fontosságára.