Tegyünk érte közösen: legyen az év minden napja a toleráns, udvarias és biztonságos közlekedés napja!

A környezettudatos, egymásra odafigyelő, partnerségen alapuló, biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet a Közlekedési Kultúra Napja, amelynek országos és helyi programjai ebben az évben is a közlekedési ágazat összefogásával valósulnak meg.

Az eseményt a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezete a Tüke Busz Zrt.-vel, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Baranya Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottságával, a MÁV Zrt.-vel, a MÁV-START Zrt.-vel, a Magyar Autóklubbal és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel együtt 2024. május 10-én rendezi. A programok helyszíne – a tavalyi évhez hasonlóan – ezúttal is pécsi Vasútállomás lesz.
A szervezők szerint a közlekedésben résztvevők együttműködése, egymásra figyelése, szabálykövető magatartása nemcsak a május közepére szerveződő program kapcsán érdemel figyelmet. Fontos, hogy az év minden napja a biztonságos, környezettudatos közlekedési formák, illetve az egymásra való odafigyelés napja legyen. Ehhez viszont szemléletformálásra, a szabályok betartatására, egymás kölcsönös segítésére van szükség függetlenül attól, hogy mely korosztályhoz tartozunk vagy éppen milyen közlekedési módot használunk.
A pécsi programok között KRESZ teszt, „részeg-szemüveg” verseny, filmvetítés, vasúti fénysorompó jelző bemutatás és több érdekes, játékos foglalkozás színesíti a rendezvényt. A vasút iránt érdeklődők többek között megismerhetik a Pécs-Dombóvár vasútvonal központi forgalomirányító rendszerét, bemutatkoznak a felújított IC+ kocsik és egy már muzeális értékű villanymozdony megtekintésére is lehetőség nyílik. A Tüke Busz Zrt. „Keressük Krisztiánt és Alexandrát” vaktérképes játéka különleges és érdekes elnevezésű pécsi megállóhelyekre kalauzol. Mindezek mellett szerencsekerék, óriáskocka kirakó, színezők, szókereső, és a Magyar Autóklub, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bemutatkozása várja a közlekedés iránt érdeklődőket.

A szervezők május 10-én 10:00-14:00 között mindenkit örömmel várnak a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a pécsi Vasútállomás csarnokába (Pécs, Indóház tér 1.)

Figyelem, segítség, megértés, óvatosság, türelem – legyenek velünk az úton ma, holnap, mindennap!

Tüke Busz Zrt.
Pécs, 2024. május 8.