Tekerj okosan a közlekedési kultúra napján is!

Tekerj okosan! A közlekedésbiztonsággal és a bűnmegelőzési tudnivalókkal ismerkedhettek a gyermekek a Fő téren. A program az önkormányzat szervezésében, a helyi identitás erősítése pályázat kapcsán valósult meg.

Szlalomozás, emelkedő akadály, híd. Ezek mind szerepelnek a kerékpáros akadálypályán. Ennek elsődleges célja, hogy a gyermekek megtanulják a biciklis fékezést és az irányváltást.

„A nehéz az volt, hogy volt egy ilyen kör és azon kellett körbemenni és az nehéz volt. De nekem sikerült.” – mondta el Czink Zsófia.

A bringázás mellett óriás kockákból kellett kirakniuk a diákoknak a rendvédelmi szervek képeit. A bűnmegelőzési játékoknál rendőrbábut öltöztethettek és kérdésekre is válaszolniuk kellett. Az egyensúlyozás gyakorlására is hangsúlyt fektettek a rendőrök.

„Azt próbáltuk ki, hogy így beleakasztod a lábad és akkor mész vele, azt próbáltuk ki, meg kettő ilyen kirakóst próbáltunk még ki. És tetszett szerintem mindenkinek.” – osztotta meg Kalmár Borbála.

A program egybeesett a közlekedési kultúra napjával. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmét a jelenlegi és a jövendőbeli járművezetőknek a biztonságos vezetésre. A gyermekek a legfogékonyabbak a közlekedésnevelésben.

„Mint tudjuk, nem a legmagasabb fokon áll Magyarországon a közlekedési kultúra, látjuk a TV-ben vagy épp a híradóban is. Próbálunk arra összpontosítani, ha megkezdjük a gyerekekkel, akkor nem egy év alatt fog beérni, hanem 4-7 év kell ahhoz, hogy a gyerekek megértsék, mire ők az úton fognak gépjárművet vezetni, arra reméljük, hogy nem fogják elfelejteni az itt tanultakat, tapasztaltakat és egy kulturáltabb közlekedési nemzedék fog kinevelődni.” – ismertette Dongó Norbert a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

A Tekerj okosan rendezvényhez az önkormányzat négy kerékpárt is megvásárolt. Ezek a közlekedésbiztonsági programok szemléltetési eszközeiként funkcionálnak.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képgaléria