Újabb brutális útlezárások várhatóak országszerte

Ideiglenes útlezárások várhatók a szerdán induló Tour de Hongrie kerékpárverseny miatt. Pont a közlekedési kultúra napján.

Emlékeztettek:

a közlekedési kultúra napján kezdődik az ország legnagyobb kerékpárversenye, a Tour de Hongrie, amely vasárnapig 905 kilométernyi, zömében országos közúton zajlik majd.

A verseny útvonalán a közlekedők több helyszínen is ideiglenes, teljes pályás, mozgó forgalomkorlátozással találkozhatnak, ezért az érintett szakaszok forgalmi helyzetéről érdemes utazás előtt tájékozódniuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál. A verseny szerdán Csákvár és Székesfehérvár között kezdődik, csütörtökön Karcag és Hajdúszoboszló, pénteken Sárospatak és Nyíregyháza között, szombaton Kazincbarcika térségében folytatódik, majd vasárnap Miskolcról indulva a Kékestetőn zárul.

A pontos útvonalról, az érintett településeken az áthaladás tervezett időpontjairól és az útlezárásokról a www.tourdehongrie.hu oldal „Etapok” menüpontja alatt tájékozódhatnak az érdeklődők – hívta fel a figyelmet a cég. A verseny ideje alatt rendőrségi forgalomirányítás mellett hosszabb, néhány órás zárásra az első versenynapon a Bicske-Herceghalom-Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz-Felcsút útvonalon kell számítani, ahol három kört tesznek meg a versenyzők. 

 (Kiemelt képünk illusztráció: A 42. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnye az első, 173 kilométeres Siófok – Kaposvár szakaszon Balatonlellén 2021. május 12-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)