Versenyben vagyunk az Év kerékpárútja címért

A Közlekedési Kultúra Napja eseménysorozat keretében hirdették meg immáron ötödik alkalommal az Év kerékpárútja pályázatot. A Komló-Magyarszék útvonal is versenybe szállt a címért.

A pályázat célja, hogy minél többen szálljanak két kerékre, és ezzel is tegyék életüket aktívabbá. Az ország különböző szegleteiből jelölt kerékpáros útszakaszok megmutatják, hogy Magyarországon számos jó minőségű kerékpáros útvonal fut, melyek csodás helyeken vezetnek. 

A Komló-Magyarszék kör is a jelöltek között szerepel, amelyre az Aktív Magyarország Facebook-oldalán szavazhatnak, a kép kedvelésével adható le a voks IDE kattintva.

A szervezők jellemzésében olvasható: „20 km-es körtúra Komlóról indul az Eszperantó térről. Kezdőként és családdal is bátran útnak indulhatunk. A túra eleje rögtön dombbal nyit, azonban hamar ereszkedésbe kezdhetünk Sikondára. Itt a környezet mesés: fák, erdők és egy csodálatos, két tóból álló horgásztó-rendszer fogad. A tavakat elhagyva beszélgetős, laza tekerésbe csaphatunk át, ugyanis szintemelkedéstől már nem kell tartanunk.”