ZALAI RENDŐRSÉG: VÁLJUNK TUDATOS KÖZLEKEDŐVÉ!

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Balesetmegelőzési Bizottság számos programmal hívta fel a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára – adta hírül a police.hu.

A rendőrségi szakportál felhívta rá a figyelmet, hogy biztonságosan közlekedni manapság egyre fontosabb, hiszen minden nap milliók indulnak útnak különböző közlekedési eszközökkel. Utazás közben pedig gyakran találkozunk olyan kihívásokkal és helyzetekkel, amelyek hatással lehetnek a megtett út minőségére és másokra is.

Mint írják, minden évben május 11. A Közlekedési Kultúra Napja, amely nagyszerű alkalom arra, hogy emlékeztessen mindenkit az empátia, tudatosság, a figyelem, valamint a közlekedésbiztonság növelésének fontosságára. Az országos eseményhez a városi kapitányságok is csatlakoztak Zalaegerszegen, Lentiben és Zalakaroson. A program küldetése a biztonságos és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése a lakosság bevonásával, valamint a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése.

A városi rendezvények fókuszában a biztonsági öv használatának népszerűsítése, az ittas járművezetés és a sebességtúllépés visszaszorítása, továbbá a gyalogosok, valamint a kerékpárosok szabálykövető magatartásának elősegítése állt. A gyermekek akadálypályán is bizonyíthatták gyakorlati tudásukat.

A legfontosabb, hogy mindenki érezze magát biztonságban, függetlenül attól, hogy autóban, biciklin vagy vonaton utazik. Ehhez elengedhetetlen a forgalmi szabályok betartása és az óvatosság. Gyalogosként, kerékpárosként vagy autóvezetőként mindannyian felelősséggel tartozunk azért, hogy ne történjen semmiféle kellemetlenség – tették hozzá. 
(Fotó: police.hu)