Körforgalmak – Idén is keresik a legjobbakat, várják a javaslatokat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület „A Közlekedési Kultúra Napja” rendezvénysorozat keretében újra pályázatot hirdetett az „Év körforgalma” címmel, melyre április 15-ig még várják a jelentkezéseket. Körforgalom, az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus – a versennyel erre hívják fel a figyelmet.

Összesen 10 körforgalmat választ majd ki a zsűri, hogy egy online szavazáson dőljön el a rangos elismerés. Körforgalom, az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus – a versennyel erre hívják fel a figyelmet.

A szakemberek célja, hogy felhívják a figyelmet az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus egyre változatosabb megoldásaira és elismerje az azokat tervező és üzemeltető szakemberek munkáját. A körforgalom az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus, amely számos változatban valósulhat meg állami, önkormányzati, de akár magánutakon is. A pályázattal többek között ezen műszaki változatosságokat szeretnék bemutatni a szervezők. Szerencsére van miből meríteni, hiszen évről-évre nő a körforgalmak száma az országban.

A beérkező javaslatok közül egy szakmai munkacsoport az esztétika, a közlekedésbiztonság, a körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja, a gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása, a gondozottság, valamint a burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota alapján választja ki a legjobbakat. Ezt követően pedig egy top10-es listára online szavazás indul a Közlekedési Kultúra Napja hivatalos Facebook oldalán. A rangos díjat 2024. május 10-én, A Közlekedési Kultúra Napjának országos nyitórendezvényén, a Művészetek Palotájában hirdetik ki. Ezt követően a győztes körforgalomba külön emléktáblát helyeznek majd el a szervezők. A pályázattal kapcsolatos bővebb információk a Közlekedési Kultúra Napja hivatalos weboldalán érhetőek el.