A jármű üzemeltetése felelősség

Időpont: 2015. május 11. 13:00-17.00
Helyszín: Budapest, Ötvenhatosok tere /Felvonulási tér/
Szervezet: Magyar Autóklub

A jármű üzemeltetése felelősség

Közlekedésbiztonsági rendezvény kamionnal

  • Közlekedésbiztonsági kamion oktató teremmel, biztonsági öv szimulátorral, részeg szemüveggel
  • Vezetéstechnikai pálya
  • Sárga Angyal bemutató
  • „Látni és látszani” műszaki szolgáltatások (fényszóró állítás, világítás ellenőrzés, akkumulátor ellenőrzés, gumiabroncs vizuális ellenőrzése, ablaktörlő és –mosó ellenőrzése, motoros fékpad)

BESZÁMOLÓ

A Magyar Autóklub hazánk legnagyobb autós civil szervezete. A Klub 1900-as megalakulásakor a legfőbb cél az autózás megismertetése és megszerettetése volt a publikummal. Napjaink célkitűzése, hogy a motoros illetve kerékpáros társadalmat is képviseljük, egyesületünk a felelősen közlekedő polgárok közösségévé váljon.

 A Magyar Autóklub a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából megrendezésre kerülő programjának a Felvonulási tér adott otthont, ahol az érdeklődők díjmentesen vehették igénybe közlekedésbiztonsági és műszaki szolgáltatásainkat.

A biztonsági öv szimulátor segítségével minden résztvevő megtapasztalhatta, hogy miért is fontos és elengedhetetlen a járműben a biztonsági öv, részeg és drogos állapotot imitáló szemüvegeinkkel pedig az ittas vezetéstől szerettük volna elrettenteni a volánnál ülőket.

Saját autóval bárki kipróbálhatta a vezetéstechnikai pályát, melyen megtapasztalhatta, hogy hogyan tudja kordában tartani járművét, egy csúszós, nedves útszakaszon.

Műszaki blokkunkban a kollégák a fényszóró állítást, a világítás-, az akkumulátor-, a gumiabroncs-, az ablaktörlő- és a mosó ellenőrzését, motordiagnosztikát is elvégezték, sőt a programra látogatók egy motoros fékpadot is kipróbálhattak.  A színes programcsokor záró eleme a segélyszolgálati jármű bemutatása volt, ahol a köznyelvben elhíresült „Sárga Angyal” kollégánk az érdeklődők minden kérdésére készséggel válaszolt.