Békés Megyei Kormányhivatal – Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései

Időpont: 2018.05.11. 8:00-12:00
Helyszín: Mezőhegyes Polgármesteri Hivatal Szociális CsoportMezőhegyes Kossuth u. 20.
  
Szervező: Békés Megyei Kormányhivatal -Közlekedés Tudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezet – Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

Egy előadás keretében az idősödő korosztályt érintő speciális közlekedésbiztonsági témák felvetésével, és a helyi aktuális közlekedési sajátosságok magyarázatával egy fórum keretén belül a helyi Városi Balesetmegelőzési Bizottság képviselőjével adunk válaszokat a felmerülő kérdésekre.


BESZÁMOLÓ

A Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezete, a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság közös szervezésében, 2018. május 11-én a „Közlekedési Kultúra Napján”, Mezőhegyesen két helyszínen bonyolította le közös közlekedésbiztonsági programját. A Békés megyei rendezvény két fő témával foglalkozott, a mobiltelefonnal való kommunikáció vezetés közbeni veszélyei, valamint a szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései. A „Közlekedési Kultúra Napja” rendezvényeknek 2018. évi szlogenje volt: „Tarts velünk, legyél a Partnerünk! A Közlekedési Kultúra Napja 2018. május 11.”

A „szépkorúak” közlekedésbiztonságával foglalkozó program ismertetése:

A közlekedésbiztonsággal kapcsolatos általános feladatellátás egyik, kissé elfeledett korosztályát szólítottuk meg, tekintettel arra, hogy az úgynevezett „szépkorúak”, az idősödő emberek is részei a közlekedők társadalmának. A közlekedésük sajátosságainak figyelembevételével kezdeményeztünk egy figyelemfelhívó, segítőszándékú találkozót.

Fő célunk az volt, hogy olyan információkat, tanácsokat adjunk, amelyek segítségével a résztvevők biztonságosabb, tudatosabb közlekedőkké válhatnak.

Egy előadás keretében a korosztályt érintő speciális közlekedésbiztonsági témák felvetésével, és a helyi aktuális közlekedési sajátosságok magyarázatával egy fórum keretén belül a helyi Városi Balesetmegelőzési Bizottság képviselőjével adtunk válaszokat a felmerülő kérdésekre.

Az előadásokat 25 fő hallgatta végig nagy érdeklődéssel, a fórumon bátran kérdeztek az előadóktól. 

A rendezvény főszervezője Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztályának vezető-helyettese volt. 

Képgaléria