Biztonságos, kulturált közösségi közlekedésért program

Időpont: 2024. május 10

Helyszín: pécsi Vasútállomás

Társaságunk egy szóló autóbusszal is jelen lesz a rendezvényen, gyerekeknek és kísérőiknek alkalmuk lesz kipróbálni az autóbusz-vezető ülését, és megtekinteni a járművet olyan szemszögből, ahogy utasként a mindennapokban erre nem nyílik lehetőség.


Társadalmasítási programunkban az udvarias, partnerségen alapuló utazás szempontjaira irányítjuk a figyelmet, és a közösségi közlekedés járművein történő utazás legfontosabb magatartási „szabályait” is bemutatjuk a társaságunk gondozásában megjelent, gyerekeknek, szüleiknek és pedagógusok számára készült kiadványunk segítségével.
Keressük Krisztiánt és Alexandrát játékunkban vaktérképen segítünk megkeresni a legfurcsább elnevezésű pécsi buszmegállókat (Kálinger, Ördögárok, Márialak, stb.).


Szerencsekerék játékunkban a szolgáltatásunkhoz kapcsolódó kérdéseinkre 3 lehetséges választ is adunk, a humoros és tartalmas válaszok között azonban nem könnyű megtalálni a helyes megoldást. A játékban szereplők aktivitását minden esetben promóciós termékekkel díjazzuk.


Kitelepülésünk installációs elemei és társaságunk munkatársai felkészülten mutatják be a pécsi közösségi közlekedés példáján keresztül a közlekedési kultúra napjának létjogosultságát, a szemlélet és tudatformálás fontosságát, szükségszerű összefüggéseit.