Biztonságosan a gyalogos-átkelőhelyenken – akció Zebra Zebivel

Az iskolák/óvodák környéki kijelölt gyalogosátkelőhelyeken való megjelenés, és az intézményekbe tartó gyerekek átkisérése a zebrán, melynek célja, mind a járművezetők, mind a diákok figyelmének felhívása az úttesten való körültekintő, biztonságos átkelésre.

Az aktivitás célja (a KTI egy munkatársa a KTI tulakdonában lévő Zebra Zebi bábuba beöltözve a 11.kerületben, ORFK-OBB közreműködésével pedig rendőri jelenlét és a média biztosításával) az iskolák/óvodák környéki kijelölt gyalogosátkelőhelyeken való megjelenés, és az intézményekbe tartó gyerekek átkisérése a zebrán, melynek célja, mind a járművezetők, mind a diákok figyelmének felhívása az úttesten való körültekintő, biztonságos átkelésre.

Az akció megvalósításában a KTI és az ORFK-OBB mellett a HRSP Partnerség a Közlekedsébiztonsági Egyesület is közreműködik.

Az akció relevanciáját adja továbbá a felsőtagozatos és középiskolások iskolába való visszatérése május 10-től, így az akció arra is felhívja a figyelmet, hogy a diákok már nem online térben vannak, újra részesei a hétköznapi közlekedésnek.