Debrecen Drive 2024

Időpont: 2024. 05. 25-2024. 05. 26.

Magyarország legnagyobb autó- és járműipari seregszemléje újra a debreceni Nagyerdőn.

Ehhez kapcsolódóan a KTE Városi Közlekedési Szakcsoport tagjai bekapcsolódnak a „Minidrive” gyerekeknek szóló vetélkedő és ügyességi játékok megszervezéséhez és lebonyolításához.

A Debrecen Drive egy tömegeket (30.000-60-000 látogatottság) megmozgató, széles körben látogatott hiánypótló rendezvény, ami egyszerre tudja betölteni a családoknak a kiváló program és szórakozás lehetőségét és mellette a járműipari szegmens szakmaiságával tud jeleskedni.

A KTI Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet készülne mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek szórakozással, hiszen legfőképp családok fogják látogatni ezt az esemény. A gyerekeknek KRESZ pálya építése, és egy ügyességi ROLLER verseny a terv, míg a felnőttek kipróbálhatják tudásukat a KRESZ teszten, illetve a „részeg” szemüvegeken át anélkül tapasztalhatják meg az alkoholos állapotokat, hogy egy kortyot is innának. A programon az olyan aktivitások mellett, amelyek igyekeznek a közlekedési kultúrát fejleszteni, a Volán Egyesülés, és a Volánbusz Zrt. készül old timer buszokkal a program színesítésé végett.