Drónokkal kapcsolatos repülésbiztonsági kérdések

Időpont: 2016. május 11. 13:00-15:00
Helyszín: HungaroControl székház (1185 Budapest, Igló u. 33-35.)
Szervezet: HungaroControl Zrt., Közlekedésbiztonsági Szervezet

További információ: www.hungarocontrol.hu


A drónok kedvtelési célú használata rohamosan terjed, amely az eddigi tapasztalatok alapján számos repülésbiztonsági kérdést vet fel. 

A Rendezvény (aktivitás) részletes szakmai programja:

13.00 – 15.00  szakmai előadások:

 – Hay  György baleseti vizsgáló, KBSZ

– dr. Nacsa Zsuzsanna baleseti vizsgáló, KBSZ

– Csipak András légiforgalmi rendszertervező, HungaroControl Zrt.

– Török Ágnes légiközlekedési referens  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Rövid ismertető a Rendező szerv (szervek) közlekedési kultúrával, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos eddigi tevékenységéről:

Közlekedésbiztonsági Szervezet feladata a jövőbeni balesetek megelőzése érdekében a légi-, a vasúti és a víziközlekedési balesetek és egyéb közlekedési események független szakmai vizsgálata, a közlekedési balesetekkel és az egyéb közlekedési eseményekkel kapcsolatos információk gyűjtése és elemzése, valamint a szakmai vizsgálatok megállapításai alapján biztonsági ajánlások kidolgozása.

HungaroControl működése során a repülésbiztonság megfelelő szintjének szavatolása feltétlen elsőbbséget élvez a kereskedelmi, üzemeltetési, környezeti, illetve társadalmi szempontokkal szemben. 

Ennek megfelelően a HungaroControl számára a légiforgalom biztonságos áramlásának megteremtése és fenntartása szakmai és etikai szempontból alapvető fontosságú stratégiai cél.