Kazincbarcikai Rendőr Főkapitányság

Időpont:2018.05.11.
Helyszín: Kazincbarcika
  
Szervező:Kazincbarcikai Rendőr Főkapitányság


BESZÁMOLÓ

A Közlekedési Kultúra Napjához a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság is csatlakozott, hiszen kapitányságunkon kiemelt figyelmet fordítunk a közlekedésre nevelés területén. Folyamatosan járunk ki iskolákba, óvodákba és a kapitányságra is jönnek be gyermekcsoportok előadásokra.

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából felkerestük a városunkban található 4 középiskola vezetőségét, hogy  támogassák programunkat oly módon, hogy diákokat adnak járőreink mellé akik együtt járőröznek az iskolák környékén megállítva a járókelőket, kerékpárosokat. Nagy örömmel vették megkeresésünket, rengeteg diák jelentkezett erre a feladatra.

Minden járőrpáros elment az iskolákhoz, ott maguk mellé vették a diákokat és együtt járőröztek kb. 30-40 percet. Utána visszakísérték őket az iskolába és cseréltek. Felvettük a kapcsolatot az általános iskolákkal, és az óvodákkal is, akik csoportokkal kint sétáltak és a helyszínen tarthattak egy kis beszélgetést rendőreinkkel a helyes, és biztonságos közlekedésről, valamint a gyakorlatban is kipróbálhattak néhány szabályt. Nagyon nagy sikere volt ennek a megoldásnak, és kérték legközelebb is részt vehessenek hasonló jellegű elképzelésekben. 

Képgaléria