Két keréken és biztonságban

Időpont: 2019. április 12. 8:00-12:00, 2019. május 10. 9:00-12:00
Helyszín: 4400 Nyíregyháza, Lujza u. 7.
  
Szervező: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal
4400 Nyíregyháza, Hősök tere 5.
email: hivatal@szabolcs.gov.hu

A motoros vizsganap megszervezésével az érdeklődők járműveit a Hatóság szakemberei ingyenes átvizsgálják, igény esetén a járművek műszaki vizsgáztatását is elvégzik. A Hatóság műszaki vizsgabiztosai tanácsokat adnak a motorkerékpárok szakszerű üzemeltetéséhez, a jelenkor igényeinek megfelelően ismertetik a motorkerékpárok szakszerű átalakításának, „tuningjának” a lehetőségét.

BESZÁMOLÓ

A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA

2019. május 10.

„Két keréken és biztonságban”

Az idei évben sem fogadta kegyeibe az időjárás, a várva várt „motoros szezont” beharangozó rendezvényt. A hűvös, szeles, időnként esős idő ellenére szép számmal jelentek meg „vasparipáikkal” az érdeklődők. Az évente megrendezésre kerülő Közlekedési Kultúra Napja kiváló figyelem felhívó alkalom arra, hogy rávilágítson e járművek közlekedési, üzemeltetési sajátosságaira.

2019. május 10.-én, a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya negyedik alkalommal csatlakozott az eseménysorozathoz.

A közlekedési hatóságnál hagyományos közlekedésbiztonsági akciók (Nyílt Napok) sorába jól illeszkedik a rendezvény, ahol műszaki vizsganap megszervezésével várták az érdeklődőket, hogy átvizsgált, megfelelő műszaki állapotú és érvényes okmányokkal rendelkező járművekkel vehessenek részt a forgalomban. A Hatóság műszaki vizsgabiztosai tanácsokat adtak a motorkerékpárok szakszerű üzemeltetéséhez, a jelenkor igényeinek megfelelően felhívták a figyelmet a motorkerékpárok szakszerű átalakításának, „tuningjának” a lehetőségére.

Az április 12.-i és a május 10.-i műszaki vizsganapokon a megjelent járművekből 21 sikeres vizsgát tett.

A részt vevők a Közlekedési Kultúra Napja feliratú fényvisszaverő karpántot, kitűzőt és matricát is kaptak.

A rendezvény ismételten hozzájárult a közlekedésbiztonság javításához, a „kulturált” közlekedési népszerűsítéséhez.

Képgaléria