Közlekedési Kultúra Napja

Időpont: 2019. május 11-12.
Helyszín: Debrecen, Böszörményi út – Békessy Béla utca kereszteződés füves területe, Tavaszi Nagyvásár
Szervező: DKV Zrt.
4025 Debrecen Salétrom u. 3.
Email: szollosi.nikolett@dkv.hu

egy szóló autóbusz kiállítása, amelyen a DKV kisfilmjei nézhetők meg
– „Vigyázz Rám!” baleset megelőzési kampány
– Menetrendi – közlekedési attitűdök
Plakát és totó
A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a kulturált közlekedésre, a helyes viselkedésre utazás közben is
– a HR szakterület toborzási kampánnyal készül
– VR szemüvegek és 3D-s filmek
– megismerkedhetnek a résztvevők az új DKV Hangokkal

BESZÁMOLÓ

Debreceni Nagyvásár- a DKV a díszvendég

Nagy sikerrel zárult a hétvégén a DKV Közlekedési Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvénye. Magyarországon 2016 óta szerveznek programokat a Közlekedési kultúra napja alkalmából május 11-én. Idén a DKV Zrt. is csatlakozott az országos programokhoz, amelynek Debrecenben a Tavaszi Nagyvásár adott helyet.

2019. május 11-12-én a Tavaszi Nagyvásár díszvendégeként vehettünk részt a rendezvényen, ami nagy megtiszteltetés a Társaság számára. Dr. Barcsa Lajos alpolgármester úr mellett Nagy Attila vezérigazgató úr nyitotta meg a kétnapos rendezvényt egy katonai ágyúlövéssel, majd a katonazenekar kísérete mellett tekintették meg az idei díszvendég, vagyis a DKV Zrt. standját, ami a Bemutató területen kapott helyet.

A vásárra látogatók megtekinthették a Rendőrséggel közösen elkészített Vigyázz Rám! kampányt is, amely a 2-es villamos balesetire hívja fel a figyelmet.

A kulturált közlekedést vagy annak hiányát egy interaktív kiállítással mutatta be a Társaság egy szóló autóbuszon. A kiállítás alapmondata: #ténylegszerettekígyutazni?, ami arra mutatott rá, mennyire nem figyelünk egymásra és a környezetünkre utazás közben. A tárlat főszereplője az a nagy mennyiségű szemét volt, amit az utasok az autóbuszokon hagynak és nem a szemetesbe dobnak.

„Szívesen utazol egy olyan buszon, ahol ragad a padló és ismeretlen eredetű foltok vannak az ülésen és körülötte?” Ilyen és ehhez hasonló, figyelemfelkeltő feliratok és interaktív installációk várták az érdeklődőket az autóbuszon. A gyerekek a vezetőfülkébe is beülhettek, kipróbálhatták, milyen autóbuszvezetőnek lenni. Az üzenet a visszajelzések alapján mindenki számára érthető volt, remélhetőleg a jövőben mindenki jobban odafigyel és megpróbál előzékenyen és kulturáltan közlekedni.

A Tavaszi Nagyvásár minden évben rengeteg látogatót vonz, ezért a DKV egy rásegítő villamosjárattal segített eljutni az utasoknak a helyszínre. A Bengáli vvillamos a Közlekedési kultúra napja felirattal délelőtt 11 és délután 15 óra között közlekedett a 2-es villamos vonalon.

Az interaktív kiállítás mellett a közlekedési társaság toborzással is készült, ahol a nyitott járművezetői pozíciókról és a képzésekről is tájékoztatták az érdeklődőket.

A rendezvény sikerességét mutatja az érdeklődők száma is, mintegy 1000 ember látta az autóbuszos kiállítást.

Találkozzunk jövőre is, közlekedjünk kulturáltan!

Képgaléria