Közlekedj okosan és biztonságosan!

Időpont: 2019. május 10.-11. mindkét napon 10.00- 15.00
Helyszín: 6200, Kiskőrös, Dózsa György út 38.
  
Szervező: Kiskőrösi Úttörténeti Múzeum, Magyar Közút Nonprofit Zrt.
6200, Kiskőrös, Dózsa György út 38.
email: uttortenetimuzeum@kozut.hu

Május 10-én: játékos vetélkedők KRESZ-Közlekedésbiztonság témakörben. Az érkező osztályoknak szellemi és ügyességi vetélkedők, a helyi rendőrkapitányság bevonásával szimulátorok, rendőrautó megtekintése, kirakó játék, ügyességi versenyek. Május 11-én: Családi nap keretében játékos vetélkedő lett meghirdetve a -biztonságosan közlekedik a család- témakörben. KRESZ Kincskereső játék, KRESZ park egész napos üzemelése, ügyességi feladatok a KRESZ park járműveinek használatával, részeg szemüvegben, KRESZ tábla- gyártás, Útépítés, Közlekedésbiztonság úthengerrel – úthenger vezetés. Rövid ismertető a Rendező szerv (szervek) közlekedési kultúrával, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos eddigi tevékenységéről:    Úttörténeti Múzeumként fontos feladatunk a KRESZ-Közlekedésbiztonság megismertetése, „Közlekedj okosan!” c. múzeumi foglalkozásunkon a biztonságos közlekedés alapjait sajátíttatjuk el a gyerekekkel egy elméleti és egy gyakorlati foglalkozás keretében. Megtanulják a kerékpáros és gyalogos közlekedésben leggyakrabban használt KRESZ- táblák jelentését, mobil KRESZ- parkunkban elmélyíthetik megszerzett tudásukat.

BESZÁMOLÓ

Közlekedési Kultúra Napja a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban

A május 11-én 5. alkalommal megrendezett Közlekedési Kultúra napja program idén hétvégére esett, ezért az Úttörténeti Múzeum kétnapos rendezvényt szervezett a kulturált közlekedés jegyében.

Pénteken iskolás és óvodás gyerekek érkeztek hozzánk. Az esemény lebonyolításában részt vett a KTE Tolna Megyei Szervezete, a Fuvaroztatók és Szállítmányozók Tagozata valamint a Kiskőrösi Rendőrkapitányság is.

Az eseményt Tóth László, a KTE Tolna megyei elnöke nyitotta meg. A diákok és az óvodások közlekedésbiztonsági előadáson, gyakorlati KRESZ foglalkozáson és ügyességi feladatokon vettek részt. Kipróbálhattak egy járőrautót, használhatták a múzeum KRESZ parkját és megtapasztalhatták, milyen a világ részegszemüvegeken át.

Szombaton mini családi napot tartottunk közutas családok részvételével, akik izgalmas és változatos feladatokon keresztül ismerhették meg a múzeumot, mely útépítő témája miatt szoros összefüggésben van a kulturált közlekedéssel. A vetélkedő feladatainak megoldásához összehangolt csapatmunkára, kreativitásra, kitartásra és persze jókedvre volt szükség.

Képgaléria