„Lányoké az elsőbbség a közlekedésben is?” – „Mitől zöld a zöld autó?”

Időpont: 2017.05.11. 15:00-19:00
Helyszín: Duna Plaza – Miniring Boxutca és Tanpálya – Hungaroring

Szervezet:
Tanpálya Kft.


Miniring Boxutca:

Elsőbbségi szituációk felismerése és gyakorlása, tudáspróba és egyéb játékos feladatokkal. Kiemelten a gyalogos és kerékpáros közlekedésben pl. elsőbbség a gyalogátkelőhely, elsőbbség a kanyarodó járművel szemben, körforgalomban és az egyenrangú útkereszteződésben.

Tanpálya:

A nálunk működő elektromos töltőállomás bemutatása működés közben. Egy Nissan Leaf típusú elektromos autó bemutatása szakember segítségével. Kötetlen beszélgetés a környezettudatos járművek fontosságáról. Ezen a programon a gyermekcsoport a Tanpályás tréningen gyakorló felnőttek együtt vesznek részt.


Beszámoló:

A közlekedési kultúra napján a biztonságos, kulturált közlekedés fontosságára hívták fel a figyelmet, s a programról ezúttal sem hiányozhatott a Hungaroring és a Groupama Tanpálya csapata. 

Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár egy friss közvélemény-kutatás adataira támaszkodva elmondta, a megkérdezettek

négyötöde hasznosnak tartja, hogy évente egy napon kiemelten foglalkozzunk a közlekedésbiztonsággal, s ugyanennyien egyetértenek azzal, hogy biztonságosabbá teszi a közlekedést, ha annak résztvevői jobban odafigyelnek egymásra.

A közlekedési kultúra napját természetesen a Hungaroring Sport Zrt. és a Groupama Tanpálya is kiemelten fontos eseményként kezeli, s az idén már harmadik alkalommal megrendezett eseményen is kiállt a közlekedési kultúra fejlesztése mellett.

A Miniring Boxutca program annak szellemében jött létre, hogy már gyerekkorban el kell kezdeni a biztonságos közlekedésre nevelést. A közlekedési kultúra fontos illemtani kérdése az elsőbbséget adni és kapni. Elsőbbségi szituációk felismerése és gyakorlása, tudáspróba és egyéb játékos feladatokkal. Kiemelten a gyalogos és kerékpáros közlekedésben, például elsőbbség a gyalogátkelőhelyen, elsőbbség a kanyarodó járművel szemben, körforgalomban és az egyenrangú útkereszteződésben. 

„A Hungaroring és a Tanpálya már évek óta kiemelt feladatai között tartja számon a biztonságos közlekedésre nevelést, s nem csupán egyetlen napon, hanem évi 365 napon próbál tenni érte, s bízunk benne, hogy a munkák eredménye meg is mutatkozik a közutakon. A visszajelzések szerencsére pozitívak” – nyilatkozta Gazsi Júlia, a Tanpálya ügyvezetője. 

A közlekedési kultúra napján a másik programunk a Tanpályához kapcsolódott. A környezettudatos közlekedés és a fenntartható jövő jövő fontos eszközei a zöld autók. A Tanpályán működő elektromos töltőállomást működést közben mutattuk be, s egy szakember a Nissan Leafről is részletesen beszélt – érintve, hogy mit érdemes tudni az elektromos, környezettudatos járművekről, s hogy ezek elterjedése miért is fontos. Ezen a programon a Miniring programra érkező gyermekcsoport és a Tanpálya tréningjére érkező felnőttek együtt vettek részt. 

További részletek

Képgaléria