LED-es aktív útburkolati prizmákkal a biztonságos közlekedésért

Időpont: 2017. május 11. 9:30-tól
Helyszín: Budapest, Erzsébet híd budai oldal

Szervezet:
Magyar Plastiroute Kft.


Aktivitásunk jegyében LED-es aktív prizmák telepítésével kívánjuk az útburkolati jelzéseket megerősíteni, a figyelemfelkeltést fokozottabbá tenni

Az Erzsébet híd budai oldalánál a hídra vezető balos forgalmi sávok kiemelten veszélyes útszakaszok, gyakran fordulnak elő kisodródásos balesetek. Tapasztalatok alapján ezen  balesetek megelőzhetők  az útburkolati jelzések  figyelemfelkeltő hatásának növelésével.

A Közlekedési Kultúra Napja jegyében LED-es aktív prizmák telepítésével kívánjuk az útburkolati jelzéseket hangsúlyosabbá tenni ezen az útszakaszon. A nagy fényerejű LED-es aktív burkolatprizmák napszaktól és időjárástól függetlenül biztosítják a kiemelkedő figyelemfelkeltést a közlekedésben résztvevők számára.

Az Erzsébet hídnál a három forgalmi sáv között 24 db aktív prizmát telepítettünk, mellyel szeretnénk elérni, hogy minél többen biztonságosan, jókedvűen érjék el úti céljukat.

Az aktív prizmákat a közlekedésben résztvevők minél kisebb mértékű zavarása érdekében a rendezvény előtti napokban, az éjszakai órákban helyezzük ki, azonban a prizmákban lévő LED-eket bekapcsolni a rendezvény megnyitójával egy időben, május 11-én 9.30 -kor fogjuk.