Motorozzunk biztonságban!

Időpont: 2015. május 11. 14:30-16.00
Helyszín: Mogyoród, Hungaroring, Porsche parkoló  /13:30-tól már lehet menni/
Szervezet: Hungaroring, „Tanpálya” Vezetéstechnikai Centrum Kft.

LEÍRÁS

Motorozzunk biztonságban!

Motoros közlekedésbiztonsági üzenet a HUNGARORING-ről

Csoportbontásban, csoportonként (max.20 fő/csoport)  30 perc/feladat rövid szünetekkel:

  • Emelkedő lejtő (súlypontváltoztatás, lábtartó terhelés fontosságának megismertetése)
  • Alacsony sebességű manőverezés:
  1. Szlalom
  2. Kitérés

Előzetes regisztráció szükséges

(traub.judit@tanpalya.hu, +36-30-430-9098)

Közlekedési Kultúra Napja – a Tanpályán

BESZÁMOLÓ

A Közlekedési Kultúra Napja (május 11.) alkalmából a Groupama Tanpálya és a Hungaroring Motoros Akadémia partnerrendezvényt szervezett motorosoknak, ezzel is támogatva a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon törekvését, hogy javuljon a közlekedési kultúra. Közös érdek ugyanis, hogy a közúti forgalomban a tolerancia és elegancia elve érvényesüljön, hogy a gyalogosok, a kerékpárosok és az autósok ne egymás versenytársai legyenek.

A szándéknyilatkozatot aláíró partnerek az ország különböző pontjain (így a Hungaroringen is) programokat indítanak/indítottak – a szervezők az óvodások, iskolások közlekedésre nevelésére, a biztonságos közlekedés fontosságára, a vezetéstechnikai tréningek hasznosságára hívják fel a figyelmet.

S hogy mit tett hozzá ehhez a Groupama Tanpálya?

Húsz motoros részvételével rendezvényt szervezett, amelyen a következő kérdések kerültek középpontba: Mire kell jobban figyelned? Hogyan védheted meg magad? Hogyan kerülheted el a bajt? Hogyan legyél tudatos motoros?

A jelentkezők négy harmincperces programon vehettek részt – csoportbontásban.

A programok közt szerepelt emelkedő és lejtő (súlypontváltoztatás, lábtartó terhelés fontosságának megismertetése), alacsony sebességű manőverezés (a lehető legkisebb sebességgel haladás), szlalom (kormányzási feladat a felfestett területek között), és kitérés (akadály kikerülése – fékezés nélkül).