Nézni, látni, látszani!

Időpont: 2015. május 11. 13:30-14.30
Helyszín: Sopron, több helyszín lsd. program leírás
Szervezet: Wilfing Áron Egyesület a Közlekedésbiztonságért és Toleranciáért

LEÍRÁS

Nézni, látni, látszani!

Csak akkor van elsőbbséged a zebrán, ha megadják! 

Gyalogos közlekedésbiztonsági aktivitás:

  • 13:30 Erzsébet utca – Deák tér kereszteződés / felnőtt közlekedők figyelmének felhívása: ne libasorban haladjanak át a zebrán/
  • 14:00 Frankenburg úti aluljáró / nincs zebra, a szabálytalanul áthaladni akarókat hangos kürtszóval figyelmeztetik/

         /Előtte 11:00-tól  Hunyadi Általános Iskola: Tóbiásnak és Balambérnek
           öltözve oktatják a kisiskolásokat./

 

BESZÁMOLÓ

a „KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA” soproni rendezvényéről:

Miután egyesületünk feladata, a felkérés szerint, a zebrán történő áthaladás oktatása volt, ennek megfelelően megpróbáltuk a feladatot két különböző végrehajtásin egységre bontani.

Először a délelőtti órákban a soproni Hunyadi általános iskola alsó tagozatos diákjaival gyakoroltuk, gyakoroltattuk a közlekedés ezen , a korosztályukat leginkább érintő módját.

A szemléltetés érdekében, részben a gyerekek által már ismert „Balambér” és „Tóbiás” jelmezbe öltözött egyesületi tagok irányították a gyerekeket, részben az erre az alkalomra kitalált, elkészített „Zebrák” segítettek a bemutatásban, oktatásban.

Mivel egyesületünk a soproni Rendőrkapitányság kollégáival már évek óta tart felvilágosítást, oktatást az iskolákban, ezért nem ért minket váratlanul a gyerekek pozitív hozzáállása, illetve felkészültségük. Tapasztalatként kijelenthetjük, hogy a fiataloknak új információt nem igazából tudtunk mondani, ellenben a szemléltető kellékekkel, nagyon sikeresen tudtuk demonstrálni, hogy a gyalogátkelők megközelítése, használata, milyen veszélyeket rejt.

A délutáni demonstrációnk, melyet a felnőtt korosztálynak próbáltunk prezentálni, sajnos közel sem volt ennyire sikeres. Sem a gyalogosok, sem a gépjárművezetők, nem voltak fogékonyak a megjelenésünkre.(Tisztelet a kivételnek)

A soproni Rendőrkapitányság emberei mindkét eseményen segítségünkre voltak, és sajnos az Ő tapasztalataik is hasonlóak voltak.

A délutáni gyengébb eredmény ellenére, meggyőződésünk, hogy hasznos volt a megjelenésünk.

A negatív tapasztalat néha fontosabb, mint a pozitív megélés! Megint tanultunk mi is a jövőbeni feladatainkhoz, hiszen mi egész évben ezt a célt szolgáljuk.

Köszönjük a lehetőséget, és gratulálunk a főszervezőknek!

Tisztelettel:

Wilfing Ferenc