Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései

Időpont: 2017. május 11. 10:00-12:00
Helyszín: Jaminai Közösségi Ház (nagyterem)

Szervezetek:
Békés Megyei Kormányhivatal
Közlekedés Tudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezet
Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság
Békéscsaba Megye Jogú Város Polgármesteri Hivatal


Előadások keretében a korosztályt érintő speciális közlekedésbiztonsági témák felvetésével, és a helyi aktualitás közlekedési sajátosságok magyarázatával egy fórum keretén belül a helyi Városi Balesetmegelőzési Bizottság képviselőjével adunk válaszokat a felmerülő kérdésekre.

10:00 Megnyitó

10:10 Kerékpáros láthatósága éjszaka és korlátozott látási viszonyok között. (előadás)

10:30 A helyi városi tömegközlekedéssel kapcsolatos információk. (előadás)

10: 50 „Szépkorúak Közlekedésbiztonságának speciális kérdései”. (előadás)

11:20 Fórum


Beszámoló:

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából tartottuk meg Békéscsabán a Jaminai Közösségi Házban az idősebb korosztály, a „Szépkorúak” közlekedésbiztonságának speciális kérdései című rendezvényt 2017. május 11-én.

A Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezete, a Békés Megyei Kormányhivatal, a Békéscsabai Balesetmegelőzési Bizottság, valamint a Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala közös szervezésében valósult meg az esemény, ahol a résztvevőket Dobókői György, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei elnöke köszöntötte. 

A rendezvényen a kerékpárosok láthatóságával, a helyi városi tömegközlekedéssel és a szépkorúak közlekedésbiztonságával kapcsolatban tartottak előadásokat a szakemberek. A rendezők az idősebbek közlekedésének sajátosságainak figyelembevételével kezdeményezték a figyelemfelhívó, segítőszándékú előadásokat a közlekedésbiztonságról és közlekedési kultúráról, valamint az előadások után egy beszélgetést a közlekedés veszélyeiről, a helyi forgalomszabály ozás kérdéseiről. A cél az volt, hogy olyan információkat, tanácsokat adjanak az előadók a rendezvény résztvevőinek, amelyek segítségével biztonságosabba n, tudatosabban tudnak majd helytállni különféle közlekedési helyzetekben.

A „Közlekedési Kultúra Napjának” célja, hogy minden nap a kulturált közlekedés napja legyen. A rendezvény küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, valamint a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése volt.       

Dobókői György

A teljes beszámoló képekkel

Képgaléria