Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései

Időpont:      2015. május 11. 15:00-16.00
Helyszín:    OrosházaPetőfi Művelődési Központ
                         Kossuth Lajos utca 3. sz. /Zomba terem/
Szervezők: Békés Megyei Kormányhivatal,
                         Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság,
                         KTE Békés Megyei Területi Szervezet

LEÍRÁS

Szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdései

Előadás és fórum​

Előadás a korosztályt érintő speciális közlekedésbiztonsági témákról, a helyi aktuális közlekedési sajátosságok magyarázatával. A fórumon jelen lesz a helyi Városi Balesetmegelőzési Bizottság képviselője is. Program:

  • Megnyitó
  • Előadás Orosháza közlekedésbiztonsági helyzetéről
  • Előadás a szépkorúak közlekedésbiztonságának speciális kérdéseiről
  • Fórum

BESZÁMOLÓ

A Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Területi Szervezete közös szervezésében Orosházán a Petőfi Művelődési Központban az idősebb korosztály, a “szépkorúak” közlekedésbiztonságának speciális kérdéseit állítottuk reflektorfénybe.

A közlekedésük sajátosságainak figyelembevételével kezdeményeztünk egy figyelemfelhívó, segítőszándékú előadást és utána egy beszélgetést a közlekedés veszélyeiről és a közlekedési kultúra kérdéseiről. A felhívásunkra több mint 40 nyugdíjas korú orosházi lakos jött el. Célunk az volt, hogy olyan információkat, tanácsokat adjunk a rendezvényen részt vevőknek, amelyek segítségével biztonságosabban, tudatosabban tudjanak majd helytállni különféle közlekedési helyzetekben. Az előadásokat nagy érdeklődéssel hallgatták a szépkorúak és a fórumon kifejezetten aktívan részt vettek.

Fontosnak tartjuk a jövőre vonatkozóan, hogy a közlekedők társadalmából a legfiatalabbaktól az idősekig minden korosztályt vonjunk be a “Közlekedési Kultúra Napja” programjaiba, mert meggyőződésünk, hogy megfelelő hozzáállással és segítőszándékkal mindenki részére adhatók hasznos ismeretek és jól használható tanácsok a közlekedési kultúra témakörében.