Tudatos biztonság

Időpont: 2015. május 11. 15:30-17.00
Helyszín: Budapest, Ötvenhatosok tere /Felvon
ulási tér, 13:00-tól már lehet menni/
Szervezet: GRSP Magyarország Egyesület

Időpont: 2015. május 11. 16:00-17.00
Helyszín:
 
Budapest, Ötvenhatosok tere /Felvonulási tér/
Szervezet: Felelősséggel a Közlekedőkért Alapítvány

 

LEÍRÁS

Tudatos biztonság

A biztonság ne a véletlenen múljon

  • Gépjármű, moped és tehergépjármű vezetés vezetéstechnika oktatása szimulátorok segítségével
  • Kerékpáros ügyességi pálya 8-18 éveseknek
  • A holt terek és látótér bemutatása egy tanker vezetőfülkéjéből. A felnőtteknek és gyerekeknek lehetőségük lesz felfedezni, hogy a sofőr mit lát a fülkéből

     *  *  *

KRESZ-Csendó formáció 

 Zárókoncert

  • Mini koncert közlekedésbiztonsági ihletésű gyermekdalokkal


BESZÁMOLÓ

2015 május 11.-én a “Cselekvések évtizede a Közlekedésbiztonságért 2011-2020” ENSZ program félidejében, a kezdő dátumának 5 évfordulóján hazánkban meghirdetésre került a Közlekedési Kultúra Napja. A kezdeményezéshez a GRSP Magyarország Egyesület is örömmel csatlakozott és a beharangozóra programot szervezett. Partnerségben a Magyar Autóklubbal, közös területen, Budapesten a Felvonulási téren egymás tevékenységét kiegészítve szerveztünk programot. A rendezvényt a GRSPHU Tudatos biztonság címmel hirdette meg, szlogenként pedig a “A biztonság ne a véletlenen múljon!” – t választotta.

Családi program révén, a résztvevő felnőtteket vezetés-szimulátorokkal vártuk. Volt nehéz tehergépkocsi, személygépjármű és moped szimulátor is, hogy a motorizált járművek több kategóriájában is fejlődhessenek a vezetők. A szimulátorokon biztonságos körülmények között szerezhettek életszerű tapasztalatot vezetéstechnikáról, defenzív vezetésről és környezetbarát vezetésről is a résztvevők. A GRSPHU tagja, a Shell Hungary Zrt. egy tankerrel, egy tartályos üzemanyag-szállítóval járult hozzá az eseményhez, ahol a holt tereket figyelhették meg az érdekelődők, hogy mit lát, vagyis inkább mit nem láthat a sofőr a vezetőfülkéből, mely tapasztalat az előzéseknél, vagy kerékpárral közlekedve szolgálhatja a későbbiekben a biztonságot. A felállított ügyességi pályán nagyobb gyerekek tehették próbára képességeiket kerékpározás közben, mely rávezetheti őket, hogy miért nem érdemes veszélyes manőverekbe bocsátkozni, megmutathatja, miben kell több gyakorlatra szert tenni és ez hogyan szolgálhatja a forgalomban a biztonságot.